Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 26-04-2024, 21:26
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Iunie » 1 » Zohar - Geneză (Bereşit) 464-469 Aza şi Azael
19:01
Zohar - Geneză (Bereşit) 464-469 Aza şi Azael

Aza şi Azael

464.Când generaţiile lui Cain mergeau în lume, ei vor egala şi netezi pământul, şi ei erau asemenea îngerilor de Sus şi oamenilor de jos. Era aşa fiindcă, Cain din murdăria lui SAM (Samael) care a venit peste Eva şi care a fost înger precum şi din sămânţa lui Adam. Din cauza vigorii copiilor lui Cain, cu mersul lor ei au făcut munţii şi văile din pământ într-o câmpie. Când Aza şi Azael au căzut din locul lor de Kduşa (Sfinţenie) de Sus, ei au văzut fiicele oamenilor şi au păcătuit cu ele, concepând copii. Ei sunt aşa cum este scris „Cei căzuţi au fost pe pământ în acele zile şi, şi după ele, când fiii lui Dumnezeu au venit până la fiicele oamenilor şi au născut copii cu ele”.

465.Fiii lui Cain au fost fii de Dumnezei pentru că, SAM a venit peste Eva, el a aruncat în ea murdărie şi ea a conceput şi a născut pe Cain. Astfel, forma lui nu a fost asemenea cu aceea a restului de oameni fiindcă el a fost un urmaş de înger. La fel, toţi aceia care vin din partea lui Cain s-au numit „copii de Dumnezei” fiindcă aspectul lor a fost acela de îngeri, care sunt numiţi „Dumnezei”.

466.Chiar şi cei căzuţi, care sunt fiii lui Aza, Azael şi Naama, au fost numiţi „copii de Dumnezei”, aşa cum este scris: „ei sunt cei puternici”, arătând micimea, fiindcă numai ei sunt cei puternici şi nu cei primii căzuţi care au fost pe pământ, fiindcă ei au fost 60, ca numărătoarea de Sus, opusă lui VAK, HGT, NHY de Zeir Anpin. Este scris, „Aceia au fost cei puternici, care erau din lume, oameni de renume”. Este de asemenea scris referitor la Regele Solomon, Zeir Anpin: „Iată acesta este patul lui Solomon, şaizeci de oameni puternici sunt în jurul lui”. Aici, de asemenea, este 60, dar primii provin din VAK.

La fel, „Aceia au fost cei puternici, care erau din lume” efectiv din lume, nu ca cei primii căzuţi, care au fost Aza şi Azael, care au fost din lumea de Sus. Lumea este punctul de Zeir Anpin. Cei căzuţi au fost consideraţi ca Merkava (car) de ZON şi au devenit parte din Nukva, care este numită „lume”.

467.„Efectiv din lume” înseamnă că ei au fost daţi pentru o Merkava (un car) pentru Nukva, pe care Creatorul a luat-o din lumea de jos. După ce ei au căzut în lumea de jos, priviri ascuţite au fost făcute din ei, şi acele priviri ascuţite s-au conectat în Merkava-ua (carul) Nukvei. Dar cei căzuţi primii nu aveau nimic din lumea de jos fiindcă ei erau îngeri în cer, după cum este scris „Aminteşte-ţi Mila (Rahamim) Ta, o, Doamne, şi Bunătatea (Hasadim) Ta, fiindcă ele sunt din lume”, adică, Creatorul a luat Rahamim şi Hasadim din lumea de jos pentru a fi Sfântul Car (Merkava) Sus, şi ei sunt primii părinţi (patriarhi).

"Mila Ta (Rahamim)” sunt Iacov, şi „Bunătatea (Hasadim) Ta” sunt Avraam, care au crescut din lumea de jos. Ei au fost răsplătiţi prin a fi Merkava pentru ZON Sus, pentru că părinţii sunt Merkava-ua. Aici, la fel, ei sunt oamenii puternici care sunt din lume, care de asemenea au crescut din lumea de jos şi se conectează Sus în Merkava-ua lui ZON. „Din lume” este patul lui Solomon, Nukva, dar din Gvura, cum este scris „Iată acesta este patul lui Solomon, şaizeci de oameni puternici sunt în jurul lui”. Toţi, toţi şaizeci de oameni puternici din jurul patului lui Solomon sunt numiţi „copiii Dumnezeilor”.

468.Când Creatorul a creat omul, El l-a creat în Grădina Raiului şi i-a poruncit şapte porunci (Miţvot). El a păcătuit cu pomul cunoaşterii şi a fost scos din Grădina Raiului. Doi îngeri ai cerului, Aza şi Azael i-au spus Creatorului: „Dacă noi am fi fost pe pământ, ca omul, noi vom fi drepţi”. Creatorul le-a spus: „O să puteţi învinge înclinaţia rea care este conducătoare pe pământ?”. Ei i-au spus Lui: „Putem”. Deîndată Creatorul i-a aruncat din ceruri. Când ei au coborât pe pământ, înclinaţia rea a intrat în ei, după cum a fost spus: „Şi ei şi-au luat pentru ei femei”. Ei au păcătuit şi au fost dezrădăcinaţi din Sfinţenia (Kduşa) lor.

469.Toate plantaţiile, care sunt Sfirot-urile de ZON, au fost ascunse, şi Reşimot-uri fine au fost într-un singur loc, în Malhut. Apoi Creatorul le-a dezrădăcinat de acolo şi le-a trimis în altă parte, în Bina, unde ele au existat, adică au obţinut creierele (Moah) lor.

Categorie: Zohar | Vizualizări: 768 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Iunie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024