Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Miercuri, 01-05-2024, 23:54
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Mai » 13 » Şamati (Am auzit) 72 - Încrederea este îmbrăcămintea pentru Lumină
09:10
Şamati (Am auzit) 72 - Încrederea este îmbrăcămintea pentru Lumină

72. Încrederea este îmbrăcămintea pentru Lumină

I heard on Nisan 10, March 31, 1947

Încrederea este îmbrăcămintea pentru Lumină, numită "viață.” Este așa deoarece există o regulă care spune că nu este nici o Lumină fără un Kli (vas). Prin urmare Lumina, numită "Lumina vieții,” nu poate înveli, ci trebuie să se îmbrace într-un Kli. Kli-ul în care este îmbrăcată Lumina vieții este, de obicei, numit "încredere.” Ceea ce înseamnă că persoana vede că poate îndeplini toate lucrurile grele.

Așadar, Lumina este simțită și recunoscută în Kli-ul încrederii. Din această cauză, viața cuiva este cântărită după măsura de încredere care apare acolo. O persoană își poate aprecia mărimea vitalității proprii după încrederea în el însuși.

Din acest motiv, cineva poate vedea în el însuși că, atâta timp cât nivelul lui de vitalitate este înalt, încrederea strălucește în fiecare lucru și nimic nu îl poate obstrucționa în ceea ce dorește el. Aceasta deoarece Lumina vieții, care este o forță de Sus, strălucește asupra lui și el poate lucra cu puteri supraomenești, căci Lumina Superioară nu este limitată precum forțele fizice.

Pe de altă parte, când Lumina vieții îl părăsește, adică persoana a coborât de pe nivelul de vitalitate anterior, atunci el devine iscoditor și isteț. Începe să calculeze câștigul în toate, dacă merită sau nu să facă acel lucru. Și persoana se temperează, nu mai este plin de viață și nu mai arde de nerăbdare așa cum era înainte să decadă de pe nivelul lui de vitalitate.

Cu toate acestea, persoana nu are înțelepciunea să spună că toată această inteligență și logică cu care judecă acum totul se datorează faptului că și-a pierdut entuziasmul pe care îl avea atunci. În schimb, se gândește că acum a devenit inteligent, nu ca atunci când încă nu își pierduse Lumina vieții. Mai mult, că atunci a fost nesăbuit și neglijent.

De fapt el trebuie să știe că toată înțelepciunea de acum, a dobâdit-o deoarece și-a pierdut înflăcărarea pe care o avea anterior. Înainte, persoana își măsura toate faptele cu Lumina vieții, pe care i-a dat-o Creatorul. Dar acum, că este în decădere, înclinația către rău are puterea să vină spre el cu toate "argumentele sale juste.”

Sfatul, în acest caz, este ca persoana să spună că acum nu poate discuta cu corpul său și nu poate să se certe cu el. Mai degrabă, el trebuie să spună, "Acum sunt mort și aștept reînvierea morților.” Apoi el trebuie să înceapă să lucreze mai presus de rațiune, adică să îi spună corpului său, "Tot ceea ce spui este adevărat și nu am nimic rațional să îți răspund. Dar sper să încep lucrul din nou. Acum iau asupra mea Tora și Mitzvot, și devin prozelit, iar înțelepții noștri au spus, ‘un prozelit care s-a convertit este ca un nou născut.’ Acum aștept salvarea de la Creator; El mă va ajuta cu siguranță și eu mă voi întoarce pe calea sfințeniei. Iar când voi avea putere în sfințenie, atunci voi avea ce să-ți răspund. Însă, între timp, trebuie să merg mai presus de rațiune căci sunt lipsit de gândirea în sfințenie. Ca atare, mă poți învinge cu rațiunea ta și eu not pot face nimic altceva decât să mă încred în înțelepții noștri care au spus că ar trebui să păstrez Tora și Mitzvot în credință mai presus de rațiune. Trebuie să cred cu adevărat că, prin puterea credinței, vom fi ajutați de Sus, așa cum au spus înțelepții noștri, ‘Acela care vine să se purifice este ajutat.’”

Categorie: Shamati | Vizualizări: 816 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Mai 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024