Punctul din Inima
Principală | Zohar - Forum | Înregistrare | Logare
 
Marţi, 21-05-2019, 09:32
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar (Toti Primii Nascuti Pe Pamantul Egiptului)
Zohar
punctuldininimaData: Joi, 27-05-2010, 17:06 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Toti Primii Nascuti Pe Pamantul Egiptului

Zohar, Capitolul Bo (Vino la Faraon), Paragraful 118 : “Primul nascut este considerat Hochma, iar toti primii nascuti arata ca, atat gradele superioare cat si gradele inferioare au fost rupte de la stapanirea lor”...Paragraful 119 : “De la primul nascut al Faraonului care sade in scaunul sau ...pana la primul nascut al roabei...”
Primul nascut este GAR, cap de Partzuf si trebuie sa dispara in Egipt. Tot ce a fost perceput in dorinta de a primi placere, ca baza stabila de viata care se presupune ca poate fi realizata egiost, acum este distrus : “De la intaiul nascut al Faraonului la primul nascut al roabei si primul nascut al vitei”.
Egoismul creste, Lumina nu-l poate umple si intunericul egiptean coboara peste el. Ni se pare ca atitudinea Guvernarii Superioare in ceea ce ne priveste s-a schimbat, dar in realitate, Lumina exista in repaos absolut, in timp ce in noi, dorinta de a primi placere creste constant. Daca nu ne corectam la timp vom simti din ce in ce mai mult intuneric si durere in interiorul nostru. La sfarsitul sclaviei egiptene dorinta noastra creste printr-un salt si este revelata cu o noua forta la nivelul urmator. Asta inseamna ca un om simte intunericul egiptean, cele zece plagi, adica egiosmul revelat in toate cele zece Sfirot ale sale, insemnand o dorinta completa expusa ca intuneric si rau. Dorinta a crescut si noi am incetat sa mai simtim chiar si o Lumina minora in interiorul ei pe care o experimentasem mai inainte.
Oprirea Luminii Anterioare in noua si marea dorinta de a primi placere se numeste executia tuturor nou nascutilor in noaptea intunecoasa, “de la primul nascut al Faraonului, la primul nascut al roabei si la primul nascut al vitei”.Asta inseamna ca Lumina a fost ascunsa si nu mai este revelata.

Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar--Postat pe 4 aprilie 2010 la 7:20 am

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar (Toti Primii Nascuti Pe Pamantul Egiptului)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2019