Punctul din Inima
Principală | Ecranizarea Adancimilor Realitatii - Zohar - Forum | Înregistrare | Logare
 
Marţi, 21-05-2019, 08:56
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Ecranizarea Adancimilor Realitatii - Zohar (Traducere din blogul Rav Dr. Michael Laitman)
Ecranizarea Adancimilor Realitatii - Zohar
punctuldininimaData: Sâmbătă, 15-05-2010, 22:05 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
In timp ce citim Zohar ne imaginam, ca pe un ecran, o imagine detaliata a acestei lumi, in imagini si subiecte variate, cuvinte despre materie si actiuni. Este asa pentru ca dorinta noastra ramane exclusiv materiala.
Cerem ca Zohar-ul sa ne aduca Lumina care lumineaza un ecran mai adanc, similar unui ecran de computer, unde diferite ferestre sunt ascunse una in spatele celeilalte. Trebuie sa incercam sa vedem proprietatea spirituala din spatele fiecarui cuvant folosind cele mai bune abilitati ale noastre.
Cand obtinem vederea spirituala, in mod natural incepem sa vedem o imagine total diferita in spatele cuvintelor pe care le citim : forte, conexiuni, relatii, proprietati si calitati. Aceasta noua imagine este absolut deconectata de la ceea ce obisnuiam sa vedem inainte. Forma initiala dispare si trece la un ecran din ce in ce mai profund, mai din interior, care contine senzatiile noastre, sensibilitatile si intreaga noastra viata. Noi trebuie sa facem eforturi sa ajungem la aceasta stare.
Cu alte cuvinte, asteptam Lumina, forta pe care am atras-o citind din Zohar, sa ne putem scufunda din ce in ce mai adanc printre ecranele care se ascund unul in spatele celuilalt. Trecand de la un ecran la celalalt, incepem sa traim printr-un nou ecran. Pentru ca acolo “exista” acum senzatiile si motivatia noastra, el devine viata noastra.
Cand se intampla asta, tot ceea ce se obtine este o esenta noua. Am crezut ca am inteles sensul din spatele cuvintelor citite in Zohar si le-am atasat diferite teme si actiuni ale acestei lumi. Dar, cand trec la un ecran mai profund, vad ca pe ecranul anterior mi s-a dezvaluit un inteles cu totul diferit cu un caracter mult mai intern, de exemplu, prorietatile mele interioare. Aceasta este schimbarea pe care trebuie sa o asteptam de la Zohar.

Din prima parte a Lectiei zinice de Kabbalah din 13/4/10 Zohar

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Ecranizarea Adancimilor Realitatii - Zohar (Traducere din blogul Rav Dr. Michael Laitman)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2019