Punctul din Inima
Principală | Auzi Israel ! - Forum | Înregistrare | Logare
 
Marţi, 21-05-2019, 08:56
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Auzi Israel ! (explicatie)
Auzi Israel !
punctuldininimaData: Marţi, 27-04-2010, 21:17 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Auzi Israele! (“Shma Israel!”)
Lectia zilnica de Kabbalah. Zohar
Postat pe 7 aprilie 2010 la 12:09 pm

“Ziua” nu inseamna “stralucirea soarelui” mai curand este revelatia Luminii spirituale pentru un om. Revelatia se poate intampla de mai multe ori pe luna, sau o data in viata, sau in fiecare secunda data.
De fiecare data revelatia este completa si perfecta. De aceea omul trebuie sa spuna “Auzi Israele! Domnul este Dumnezeul nostru si Domnul este Unul” (Deuteronom 6:4). Cand un om pronunta aceste cuvinte asta inseamna ca ajunge la acest “Unul” si i se reveleaza Singurul si Unica Forta a Naturii.
“Asculta”reprezinta nivelul de Bina (auz, ureche). “Isra-El” inseamna cineva care se indreapta direct catre El (Creatorul), Malchut ridicandu-se catre Zeir Anpin (ZA) si apoi se ridica impreuna catre Bina care este “Domnul este Dumnezeul nostru si Domnul e Unul”. Cu alte cuvinte totul se uneste in Bina si devine Unul Intreg.
Sufletele conectate inauntrul lui Malchut intra in legatura cu Zeir Anpin si se unesc cu Bina; toate impreuna sunt incluse intr-un singur cuvant “Unitatea”. Cuvantul “Unitatea” rezuma intregul proces de corectare rascumparat de o persoana atunci cand ajunge in starea numita “El si Dezvaluirea Lui sunt Unul” (Hu Ve Shmo Ehad). Aceasta explica motivul pentru care rugaciunea “Auzi Israele! Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul e Unul” a devenit un semn de rascumparare si implinire.
Acesta este modul in care se presupune ca noi ar trebui sa anuntam ca am ajuns la o noua stare a fiecarui nivel prin care trecem in fiecare “zi”. A “Vorbi” inseamna nu numai sa ajungi, dar sa si fii capabil sa exprimi aceasta.

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Auzi Israel ! (explicatie)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2019