Punctul din Inima
Principală | Catalog de articole | Înregistrare | Logare
 
Miercuri, 14-11-2018, 15:45
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Zohar - Traducerile mele [2]Cabala - Traducerile mele [4]
diverse traduceri de Cabala [3]
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » Articole » diverse traduceri de Cabala

ZIUA ELIBERARII DE EGOISM

ZIUA ELIBERARII DE EGOISM

 

 

Intrebare : Daca omul considera ca are un serviciu bun, familie si totul este in regula in viata lui si nu are nevoie de stiinta Cabalei cum ajunge la spiritualitate?

Raspuns : Daca el crede asa este semn ca inca nu i-a venit vremea. Noi raspandim stiinta Cabalei la toti si cine are nevoie se foloseste de ea. Pentru a-ti dori cu ardoare spiritualitatea nu este deloc nevoie de necazuri lumesti. Omul descopera spiritualitatea din cauza ca este singurul lucru care-i lipseste.

Diferenta intre cuvintele exil (galut) si izbavire (gheula) este de o litera,”alef”,care indica controlul de Sus, Conducatorul lumii. Omului ii lipseste numai Creatorul. Dorinta asta umple lumea materiala si nu depinde de servici sau daca te descurci pe lumea asta sau nu.

Cum s-a spus, in Egipt, evreii au construit orase frumoase lui Pitom si lui Ramses deci,din punct de vedere financiar, aveau cat era nevoie, dar ce nu puteau sa-si hraneasca era sufletul lor. De aceea, "au suspinat fiii lui Israel de aceasta munca”, ei nu au putut sa ajunga la spiritualitate.

Unealta pentru descoperirea spiritualitatii este lipsa descoperirii Creatorului. Daca singurul lucru care ii lipseste omului este sa se intoarca sa descopere pe Creator, sa ii influenteze(daruiasca) pe toti, este semn ca el este gata sa descopere spiritualitatea. Descoperirea va avea loc cand eu o sa pot sa ma gandesc la altii si sa daruiesc lor.

Ne apropiem de Ziua Independentei, trebuie sa stim asta. Independenta mea poate fi doar de egoismul meu propriu si atat. Sa fim "popor liber in tara noastra” este eliberarea din dorinta egoista care controleaza la om calitatea daruirii si astfel devenim liberi.

Categorie: diverse traduceri de Cabala | Adăugat de: punctuldininima (14-05-2010)
Vizualizări: 489 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2018