Punctul din Inima
Principală | Zohar - Forum | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 16:27
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar (Zoharul Este Revelat Pentru Noi)
Zohar
punctuldininimaData: Joi, 03-06-2010, 15:37 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Cartea Zohar a fost dezvaluita numai in timpurile noastre pentru ca acum noi am trecut prin nivelurile noastre de dezvoltare, neanimat, vegetal si animal si atingem nivelul uman (uman, Adam de la Edame care inseamna similar Creatorului). Prin urmare, in prezent, noi simtim o criza, neputinta, disperare si dezamagire in vietile noastre. Acesta este tocmai motivul pentru care Cartea Zohar ne este revelata acum, pentru ca noi sa putem realiza conexiunea noastra, sa ajungem la acelasi sistem de legatura intre noi care exista in Malchut de Ein Sof (Infinita) unde noi suntem cu totii conectati ca un intreg.
Prima etapa de corectie se numeste nu face altuia ce tie nu-ti place. Acesta este nivelul de Hafetz Hesed (sa nu vrei nimic pentru tine insuti), revenirea din frica (tremur). Al doilea nivel de corectare este si mai inalt, este nivelul de iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti este intoarcerea din iubire care inseamna sa primesti de dragul daruirii. Mai avem inca pana sa putem efectua aceste doua corectii si ele amandoua se realizeaza prin relationarea dintre oameni.
Apoi, Creatorul ni se dezvaluie in relatiile noastre corectate, pe masura placerii de a iubi si darui aproapelui, dupa cum este scris : De la iubirea pentru aproape la iubirea pentru Creator. Nicio singura corectie nu se poate face intr-un alt fel decat in grup Kabalistic ( adica aceia care vor sa ajunga la nivelul de fiinta umana).
In relatiile dintre ei, acestia construiesc un sistem de Malchut Ein Sof, si isi doresc sa simta Lumina de Ein Sof (Infinita), pe Creator, in el. Cartea Zohar trebuie sa ne furnizeze forta pentru asta, dorinta si caile interioare. Prin urmare, in timp ce citim Zohar trebuie sa incercam sa avem intentia ca toti suntem unul, ca punctele noastre din inima, dorintele noastre pentru spiritualitate sunt unite ca un tot. Din aceste dorinte comune construim vasul nostru spiritual(Kli), Shehina, Malchut de Ein Sof, in care il vom simti pe Creator.
Avem nevoie sa simtim ca suntem impreuna, ca si autorii Cartii Zohar, grupul lui Rabbi Shimon, si prin acest sistem de conexiune intre noi ar trebui sa incercam sa ne imaginam despre ce ne vorbeste Cartea. De altfel singurul lucru despre care se scrie in Zohar este conexiunea dintre noi. Desi acest lucru este descris in diferite forme si imagini care par a fi din aceasta lume, in Cartea Zohar sunt descrise doar fortele sufletului nostru.

Lectia zilnica de Kabbalah. Munca in grup. Zohar
Postat pe 21 mai 2010 la 11:58 am

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar (Zoharul Este Revelat Pentru Noi)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024