Punctul din Inima
Principală | Actualitate - Forum | Înregistrare | Logare
 
Joi, 28-03-2024, 11:49
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Actualitate (Problema comuna a celor 7 miliarde de oameni)
Actualitate
punctuldininimaData: Marţi, 08-02-2011, 09:08 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Problema comuna a celor sapte miliarde de oameni.
Postat pe 31 ian. 2011 la 12:32 pm

Credem ca fiecare din noi propriile noastre griji si propriile noastre probleme. "Imi doresc sa ajung in spiritualitate si nu mai imi pasa de restul lumii. Candva m-am gandit la ei dar, de fapt, ce conteaza? Unde elumea si unde sunt eu?"
Evident, este un raspuns normal, egoist. Dar ce poate omul sa faca? El are o singura sansa: sa se gandeasca intr-adevar serios la cum suntem conectati unii cu altii. Cabala sustine ca toti oamenii sunt interconectati. Deja simtim asta, iar astazi suntem mai mult sau mai putin constienti de asta.
Din pacate, nu este niciun rezultat inca din asta. Este evident ca guvernele cat si persoanele fizice, oricat de destepti ar fi, inca nu se pot schimba si traiesc carapacele personale si egoiste. Dar problema este actuala si globala si nu are rezolvare decat daca vom deveni uniti (conectati).
Aceasta Intelepciune a Cabalei spune ca fiecare din noi suntem indivizi separati adunati impreuna in diferite tipuri de conexiuni. Este un sistemenorm, greu, foarte complicat si cu foarte multe fatete, compus din sapte miliarde de parti interconectate.
In acest sistem, pot sa-mi simt "eul" in interiorul meu, si dupa aceea simt lumea noastra. Sau, pot simti ceea ce este in afara mea: celelalte parti si legaturi intre mine si toti ceilalti. In acest caz, voi percepe Lumea Superioara in afara mea.
Se spune Superioara (de Sus) pentru ca sunt condus de ceva ce imi este furnizat de catre toti ceilalti. Tot ceea ce se petrece in mine, se petrece fiindca legaturile de la toate celelalte sapte miliarde duc la mine.

Deci cum rezolvam problema curenta a actiunii Naturii asupra noastra? Se pare ca trebuie sa gasim o conexiune binevoitoare intre noi pentru ca acesta este un sistem integral care ne transmite toate aceste semnale deranjante. Este nevoie ca noi insine sa transcedem si sa incepem sa simtim spatiul inconjurator. In afara mea, exista o lume a infinitului. De aceea, noi toti trebuie sa pasim in afara si sa experimentam campul care exista intre noi. Nici unul nu-l poate simti in interiorul lui insusi.

Lectia a doua din Conventia de la Berlin 1/28/2011

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Actualitate (Problema comuna a celor 7 miliarde de oameni)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024