Punctul din Inima
Principală | Actualitate - Forum | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 14:23
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Actualitate (Despre renasterea spirituala a Rusiei)
Actualitate
punctuldininimaData: Marţi, 08-02-2011, 09:03 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Intrebare: In urma cu zece cincisprezece ani, o intrebare se ridica despre cauza nationala a Rusiei, programul de renastere. Acesta imediat a disparut si a fost inlocuit cu un vid spiritual. Cum vezi cauza nationala a Rusiei, programul ei de dezvoltare?

Raspuns: In decursul acestor ani am intalnit multi oameni , membri de cabinet, mass media, si am vorbit o multime. Am sperat sa gasesc un raspuns specific in Rusia. Intai, fiindca am calatorit in jurul lumii si prin studentii mei din toata lumea am simtit sufletul fiecarei natiuni. Niciodata nu am vazut, nicaieri in alta parte, acelasi raspuns si aspiratii pentru adevar ca mai inainte in Rusia.

A fost o cauza nationala. Am sperat ca aceasta cauza nationala va servi ca baza pentru a arata cum avem nevoie sa o realizam. Cu alte cuvinte, cu catva timp in urma, (subliniez, cu catva timp in urma) dorinta poporului rus a fost sa arate intregii lumi ca au un suflet, un scop, si acest scop este peste pragmatism, peste buzunarul unuia, si interesele materiale ale altora, ca ei au ceva in fata lor, ceva pe care omenirea sa il urmeze. A fost chiar asa pana in anii 1995-2000.

Mai tarziu, cand am inceput sa vorbesc cu oamenii despre asta si am continuat sa dezvolt cateva idei, in mod regretabil, oamenii pareau sa rada de mine si sa-mi vorbeasca ca unui copil. Ei spuneau ca toate astea au fost in trecut si sunt lucruri despre care nu avem ce vorbi. Din pacate, vad ca aceasta cauza pur si simplu a murit.

Eu nu cred ca asta este posibil. Eu cred ca oamenii sunt pur si simplu suprimati si eventual, va fi posibil sa o resuscitam, fiindca cererea asta interioara are nevoie sa existe printre oameni. Sper ca se va manifesta. Dar in prezent, nu exista pur si simplu nimeni care sa vorbeasca.

Revenind, am intalnit de asemenea, oameni foarte influenti si am vorbit cu ei despre lucruri care pot fi facute. I-am avertizat: Uitati-va ce scrie in Cabala, o stiinta a naturii in general, si aceasta este dezvoltarea, uitati-va unde suntem pozitionati. Esential ca totul se intampla in felul in care am spus ca o sa se intample, criza financiara etc.

Eu nu vreau sa fiu profet, dar asta vine in mod cert si natural din curba egoista care este in curs de dezvoltare. Insa am auzit un raspuns foarte simplu: “Avem bani si armata. Daca putem schimba ceva folosind aceste doua lucruri, atunci suntem gata sa ascultam. Nu avem nimic altceva.” Din puntul de vedere al guvernului asta este adevarat; Fiecare tara spune la fel.

Dar eu continui sa cred ca lumea inca mai poate fi bine scuturata, nu putem evita asta. Si atunci, tot ceea ce acum stagneaza va deveni agitat, si va fi posibil sa vorbim despre aducerea acestei cauze inapoi. Dar aceasta cauza trebuie sa se bazeze pe similitudinea cu Natura, nu poate fi o idee aplicata fortat pe oameni, cum au facut Bolshevicii.

Cand lucrezi impreuna cu Natura, nu faci greseli. Nu puteti sa mergeti inaintea ei si nici sa o trageti in urma. Dar cand mergi cu ea la unison, aceasta devine cea mai buna si mai confortabila cale de dezvoltare. Cand mergi imreuna cu Ea, stiind formula Ei de dezvoltare, ce iti pretinde, atunci te vei proteja complet pe tine insuti de orice catastrofa si de orice influenta negativa. Cu alte cuvinte, nu vor mai fi boli, epidemii intinse, cutremure, sau incendii, nu va mai fi nimic. Pur si simplu vei exista comfortabil.

Dintr-o data vei incepe sa simti ca toate actiunile tale de cinci sute, de o mie de ori mai mult beneficiu decat azi. Asta pur si simplu fiindca Natura pare sa te favorizeze; mergi in mod corespunzator impreuna cu ea. Acesta este singurul lucru pe care ti-l dezvaluie Cabala: formula dezvoltarii umane pe care trebuie sa o urmam impreuna. Adica, cineva poate sa dezvolte fie sub cilindrul compresor al Naturii care se rostogoleste peste noi in ciuda egoismului nostru, sau daca alegem sa mergem cu Ea, si va fi o dezvoltare usoara si placuta.

Eu nu vad o alta forta in lume ca forta pe care poporul rus o are in caracter, aspiratiile lor de a avea o cauza, de a trai pentru ea, chiar si de a suferi in numele ei, atata timp cat este o cauza reala. Si de aceea eu inca cred ca aceasta miscare vine din interior, aceasta cerere sta sa se inalte si va fi posibil de realizat in mod propriu. Si atunci veti deveni intr-adevar profesori ai maselor care vor pur si simplu sa gaseasca o iesire din lumea in care traiesc. Va fi posibil sa le spuneti despre ea, sa le-o aratati si sa o revelati, si in acest mod sa obtineti starea in care intreaga lume va fi buna asa cum Natura ne cere sa fie.

Cred ca aceasta se va intampla. Cred ca nu va lua mult, judecand dupa rata de dezvoltare a evenimentelor in jurul lumii, asta ne va face repede sa venim la simturile noastre.

Din Lectia a treia de la Moscova 1/16/2011

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Actualitate (Despre renasterea spirituala a Rusiei)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024