Punctul din Inima
Principală | Internet - Forum | Înregistrare | Logare
 
Marţi, 23-04-2024, 19:28
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Internet (Internetul are nevoie de o noua directie)
Internet
punctuldininimaData: Marţi, 08-02-2011, 08:59 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Intrebare: Spatiul virtual (reteaua de Internet) este facuta din dorintele oamenilor care il populeaza. Este acolo o analogie intre Internet si Lumea Spirituala?

Raspuns: Pana acum nu am putut analiza analogia dintre Spirituale si Internet fiindca aceasta retea este lipsita de orice ordine, fie si una egoista. Functioneaza dupa o “anarhie egoista” unde fiecare face ce-i place.

Pe de-o parte este bine, deoarece asta ajuta acest sistem sa devina organizat cat de repede se poate. Dar pe de alta parte, in aceasta perioada de tranzitie, nu exista niciun fel de ordine. Cu toate acestea trebuie sa ne temem de posibilitatea oricarei restrictionari a lui. Internetul trebuie sa se dezvolte absolut liber in mizeria asta pana cand el singur se va indrepta.

Umanitatea va deveni din ce in ce mai adanc angajata in acest sistem in speranta de a primi implinire din el. De fapt, Internetul pare sa aiba totul! Ne apropiem de starea cand omul nu va mai vrea sa mearga nicaieri, sa nu mai calatoreasca: De ce sa ma mai tracasez daca Internetul are tot ce vreau? De ce sa ies din casa cand am Internet? De ce sa studiez si sa invat ceva cand pot totdeauna sa caut pe Internet si sa primesc toate raspunsurile?

Sistemul de Internet va raspunde la toate nevoile personale: Vom munci, vom socializa, vom comanda mancare, vom face orice numai acolo. Internetul ne va da totul,cu exceptia unui lucru:nu vom gasi in el implinirea. Asta este ceea ce probabil ni se va dezvalui.

Atunci va trebui sa facem ceva cu sistemul insusi atata timp cat acesta este un sistem care uneste oamenii. Peste el, nu-i nimic altceva in urma! Acesta este ultimul si cel mai inalt nivel al evolutie materiale a umanitatii. De aceea, acest sistem va trebui sa-si asume intr-adevar o forma care sa raspunda corect la toate nevoile omului, asta e, va invata cum sa invete sa lucreze in favoarea daruirii.

Un om care si-a pierdut credinta in aceasta lume va pasi intr-una virtuala. Dar cand isi va pierde increderea si in asta, noi trebuie sa ne asiguram ca Intelepciunea Cabalei sa fie acolo, si de la ea, prin lumea virtuala sa ajunga in lumea Spirituala. Fiind prezenti noi insine in acest spatiu virtual, va trebui sa demonstram ca nu exista nicio iesire: omul poate cauta in intreg Internetul dar fericire, nu va gasi acolo.

Problema nu este in blocarea conexiunii, ci mai rau de atat, este intr-un tip de conexiune gresita. Conexiunea trebuie sa fie bazata pe daruire (influenta). Iar cand un om care traieste in lumea virtuala,si este un utilizator obisnuit de Internet, la un anumit grad va simti aceasta interconexiune intre oameni, si va fi mai simplu sa-i explici ca este un tip de comunicare, ce determina totul pentru noi. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa gasim cuvinte indeajuns de simple pentru aceste explicatii si sa cream o Societate Cabalistica pe Internet la care fiecare sa se poata lega.

Aceasta sa nu oblige omul la nimic: el sau ea sa poata veni cand vrea si sa se uite la tot ceea ce ii intereseaza. Omului sa nu-i fie cerut nume sau sa mearga intr-un anume loc, sa conduca pana undeva, sau sa cheltuiasca bani, sau sa intre intr-un grup nou, – doar sa apese un buton si sa fie acolo.

Daca vom putea construi o astfel de retea atunci vom face omul sa simta ca daruieste (influenteaza) ceorlalti pe Internet. El sau ea vor castiga o implinire speciala. In spatiul virtual, se poate aranja asta foarte repede fiindca este foarte flexibil. Realizarea inclinatiei spre rau poate avea loc foarte repede si sa dezvolte constientizarea a ceea ce inseamna egoismul in care traim. Internetul este un instrument minunat pentru tipul de revolutie de care avem nevoie pentru a schimba un om dintr-o piesa de receptie intr-una de daruire (influenta).

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 1/25/2011 “Esenta Intelepciunii Cabalei”

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Internet (Internetul are nevoie de o noua directie)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024