Punctul din Inima
Principală | Punctul Salvarii - Forum | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 03:14
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Punctul Salvarii (Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 29.08.10,)
Punctul Salvarii
punctuldininimaData: Miercuri, 08-09-2010, 09:38 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Aceeasi intrebare apare din nou si din nou: De ce nu a creat Lumina, de la inceput, o fiinta perfect similara cu Creatorul? Dar nu se poate asta. Este imposibil sa treaca proprietatea daruirii, direct de la Creator, la creatura.

De aceea trebuie sa experimentam spargerea lumilor (in Lumea Nekudim) si a sufletului comun (caderea in pacat cu Copacul Cunoasterii). Nu este nicio alta cale de a conecta si a aduce calitatea daruirii si a receptiei (Bina si Malchut) una in alta, decat prin pacatul (spargerea) lui Adam si distrugerea Templului.

Dar ce l-a fortat pe om sa guste fructul (marul) Copacului Cunoasterii? Este similar situatiei grele in care vezi o placere si recunosti imediat ca ea iti aduce rau; simti rusine, totusi esti dispus sa treci peste ea pentru ca tentatia este prea puternica. Nu ii poti rezista, chiar daca este mortala. Mai mult, placerea nu anuleaza rusinea, ci te forteaza sa continui!

Atunci este momentul cand este necesar sa ajungi la o concluzie si sa inveti, deoarece exact in acel moment experimentezi pacatul lui Adam, gasit in egoismul colectiv (Copacul Cunoasterii), care este descris ca, Am mancat si voi manca din nou! Nu poate rezista; aceasta placere este mai mare decat el, chiar daca stie ca este interzisa.

Acesta este momentul in care este revelata diferenta intre Lumina si dorinta. Si daca tu esti capabil sa simti si sa doresti sa o corectezi, vei realiza ca ai nevoie de Lumina care Reformeaza. Nu este nicio optiune; este singura cale de a simti ca esti condamnat si ca poti fi salvat numai prin miracol de Sus. Acesta este momentul in care te rogi pentru Lumina si primesti salvare.

Salvarea vine in om, numai in acest moment. Cat despre animale, Creatorul nu le cheama sa iasa din Egipt. Este omul care iese din Egipt conduce afara si vitele, de asemenea.

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Punctul Salvarii (Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 29.08.10,)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024