Punctul din Inima
Principală | Zohar-ul este remediul pentru orice boala - Forum | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 13:47
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Arhiva - doar pentru citit
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar-ul este remediul pentru orice boala (Lectia zilnica de Cabala. Zohar)
Zohar-ul este remediul pentru orice boala
punctuldininimaData: Miercuri, 08-09-2010, 08:56 | Mesaj # 1
Sergent
Grup: Administrators
Mesaje: 26
Premii: 0
Reputaţie: 100
Status: Offline
Zohar-ul este exact ca Tora, adica nu este nevoie sa o citim conform vechii metode. Poti deschide cartea oriunde vrei! Este similar cu Psalmii; poti deschide orice psalm si sa-l citesti. Poti chiar sa citesti un psalm incepand din mijlocul lui.

Cel mai important lucru, atunci cand citesti o Carte Sfanta (adica o carte scrisa de aceia care l-au atins pe Creator, prin calitatea de sfintenie, daruire, Bina) nu este ceea ce citesti, sau lucrurile despre care citesti, ci intentia. Ce vrei sa obtii prin citire?

Intr-un fel sau altul tu citesti despre Lumea Superioara, pe care nu o simti sau nu o intelegi. Zohar-ul este sursa cea mai inalta dintre toate Cartile Sfinte. Este sursa cea mai puternica a Luminii Superioare, Lumina Creatiei. Este ca o infuzie pentru o persoana bolnava, sau ca un medicament pe care il iei.

Ce vrei sa obtii cand iei acest medicament? Ce inseamna pentru tine a fi sanatos? In functie de asta, forta Cartii Zohar poate fi un elixir pentru tine, sau o otrava mortala!

De aceea, inainte sa deschizi cartea, trebuie sa gandesti si sa simti, sa te acordezi, sa te pregatesti si sa discerni: Ce speri sa obtii de la ea, acum? Speri sa obtii un medicament, care este simbolizat de sarpe. Veninul unui sarpe poate fi, cu adevarat, otravitor, sau poate fi remediul pentru toate bolile.

De aceea, inainte de a deschide Cartea Zohar, trebuie sa avem intentia corecta, astfel incat, in loc sa atragem otrava mortala, vom atrage elixirul vietii, care ne salveaza. Cand oamenii studiaza Tora, fara intentia corecta ea devine uscata si fara viata. Asta este chiar mai periculos, atunci cand citim Zohar-ul, cea mai mare sursa de putere.

Nu a fost un accident faptul ca, pentru atata timp Zohar-ul a fost ascuns oamenilor obisnuiti, si, revelat numai Cabalistilor. Un Cabalist, adica o persoana care a dobandit dorinta corecta, a fost sigura ca va gasi aceasta carte, intr-un fel. I-a fost trimisa lui prin cineva, sau prin alta modalitate. A fost adus in locul unde putea sa o gaseasca.

Totusi, nu a fost revelat altor oameni, pentru ca, in trecut nu eram capabili sa ne inarmam cu intentia corecta. De aceea, Zohar-ul ne-ar fi facut numai rau. Astazi, totusi, deschidem Cartea Zohar, cu intentia ca aceasta ne va aduce bine, ca va deveni pentru noi sursa vietii, in loc sa se schimbe intr-o otrava mortala.

Zohar-ul contine o asemnea forta enorma, incat trebuie sa fim precauti si sa-l deschidem numai impreuna, si cu intentia corecta. De aceea a devenit revelat in timpul nostru si ne ofera oportunitati incredibile. Vrem sa-l oferim la toata lumea.

Cu toate acestea, fiecare persoana trebuie sa stie ca numai intentia corecta - in timp ce studiaza Zohar-ul - il tranforma pe acesta intr-un elixir al vietii.

 
Forum » Cabala pentru fiecare » transferate » Zohar-ul este remediul pentru orice boala (Lectia zilnica de Cabala. Zohar)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


Copyright MyCorp © 2024