Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 14:54
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 13 » Umanitatea in tranzitie
13:33
Umanitatea in tranzitie
Existam in forma opusa proprietatii de daruire a Creatorului: dorinta egoista de a se bucura. Pe calea spirituala, toate dorintele sunt treptat aratate in noi, de la cea mai usoara dorinta pana la cele mai grele,si ele  trebuie transformate in intentia de a darui.

In contrast cu nivelele mineral, vegetal si animal, noi, oamenii, evoluam iar egoismul nostru la fel. Intreaga noastra istorie este o crestere fara oprire a dorintei de a se bucura si un sir de asteptari de satisfacut. Aceasta este natura noastra. De aceea, dorim in mod constant ca aceasta dorinta sa fie realizata, implinita.

Si asa merge pana cand, la un anumit punct al dezvoltarii sale, omul vine cu intrebarea: „De ce am nevoie de asta?” Dorinta sa implineste  stadiul cantitativ al  evolutiei si tranzitiei spre stadiu calitativ. Acum, persoana are nevoie nu doar de o masina mai buna, o casa mai mare si o lume mai buna. Incepe sa puna intrebari in ceea ce priveste lucrurile care se intampla, si felul in care se intampla: „Pentru ce? De ce? Ce se intampla cu mine si ce primesc eu?”

Noi intrebari apar la nivelul urmator de evolutie. La stadiul uman, incepem sa evaluam si sa analizam viata, sa nu mai fim satisfacuti de rolul de „executant” care fara sa se gandeasca serveste dorintelor egoiste. In generatia precedenta, foarte putini s-au  gandit la astfel de intrebari si au atins sursa intamplarilor, esenta proceselor si scopul lor. Acesti indivizi se numesc Cabalisti, de la cuvantul Ebraic „cel care primeste” (Mecubal), deoarece ei primesc revelatia guvernarii superioare, in acest fel avansand. In ceea ce ii priveste pe ceilalti, ei nu au simtit chemarea pentru a primi raspunsuri la astfel de intrebari.

In intelepciunea Cabalei care ajuta persoana  sa gaseasca raspunsuri in ceea ce priveste scopul vietii (sursa si scopul), este scris ca timpul va veni atunci cand mai multi vor dori sa stie pentru ce traiesc. In dorintele lor egoiste, crescatoare, masele vor incepe sa faca tranzitia de la nivelul animal, unde vad ca viata e frumoasa, la stadiul uman, la intrebarea pentru ce merita sa traiesti.

Cabalistii au aratat ca timpul cand o astfel de trazitie este de presupus sa se intample va fi la sfarsitul secolului 20. Si asa a fost. Astazi, „intrebarea care primeaza” apare cu adevarat in multi oameni peste tot in lume, si intr-un anumit grad in toata umanitatea. Vedem cum creste disperarea, consumul de droguri, rata divorturilor, iar criza umana in general demostreaza ca intrebarile care privesc scopul existentei intrerup dezvoltarea noastra egoista, si cer sa cautam raspunsuri. Doar atunci vom gasi puterea sa ne continuam calatoria.


Din prima partea a Lectiei zilnice de Cabala 1/21/2011, "Pentru ca omul este copacul campului”

Trad. Eva Neumann
Categorie: Articole | Vizualizări: 568 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024