Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 02:03
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 13 » Simtind Responsabilitatea pentru toata Creatia
12:17
Simtind Responsabilitatea pentru toata Creatia

Simtind Responsabilitatea pentru toata Creatia

Prima corectie a vointei de a primi este de a darui cu scopul daruirii. Aceasta inseamna ca restrictionez folosirea dorintei mele, de la natura sa egoista (pentru mine), nedorind fata de ceilalti provocarea raului, dupa cum este spus: „Nu face altora, ceea ce tu urasti”. Dar chiar si aceasta restrictie de a-mi folosi dorinta egoista, contine o corectie, din moment ce nu ma opreste de la a face fapte rele. Daca am o sansa sa fur si sa nu fiu prins, ce m-ar opri?


Corectia implica nu doar deconectarea mea de la toate dorintele, ca si cum ele nu ar exista, ci sa merg mai departe. Trebuie sa experimentez in sentimentele mele, cit rau fac altei persoane si cit de mult va suferi aceasta. Aceasta senzatie de suferinta trebuie sa ma opreasca de a fura, dupa cum mi s-a spus: „Ceea ce tu urasti, nu face altora!”


Eu absorb dorintele altora. Prima oara, constientizarea mea asupra inclinatiei rele, pare sa imi tina miinile legate, astfel incit sa nu pot fura. Dar dupa asta, ma elibereaza si imi da o infinita oportunitate de a fura orice apartine altora si chiar si Creatorului! Iti este permis sa faci orice, fara nici o consecinta!


Totusi, eu incep sa experimentez "suferinta lui Shechina” sau durerea altora, ca si cum as fi furat ceva, as fi defavorizat sau as fi omorit pe cineva. Simt durerea altora in interiorul meu ca si cum eu as fi cauza. In raport cu ei, eu sint precum Creatorul ce a creat inclinatia rea. Acesta este modul in care devenim conectati. Eu devin precum Bina, o mama care simte toate dorintele copiilor ei si raul pe care ea il determina daca nu are grija de acestia. Dar in acelasi timp, ea este constienta de cit de mult bine poate sa le faca daca ii educa.


Atunci, al doilea stadiu al corectiei ne este revelat: cum putem darui altora. In aceasta faza, o persoana este capabila deja sa indeplineasca un rol de canal intre lume si Creator. Ea simte ca doar ea poate sa-i implineasca si ca de fapt, crima nu consta in furt, ci in faptul ca ea nu le indeplineste dorintele. Asta este ceea ce de fapt numim iubirea pentru ceilalti, la fel cum ne iubim pe sine.


O persoana trebuie sa experimenteze singura aceste doua faze ale corectiei: „Ceea ce tu urasti, nu face altora” si „Iubeste-ti aproapele, cum te iubesti pe sine”.


Din a 4-a parte a  Lectiei zilnice de Cabala  9/28/10, "Iubirea pentru Creator si Iubirea pentru Fiinta creata”

 
Categorie: Articole | Vizualizări: 499 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024