Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 06:56
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2010 » Octombrie » 15 » Reincarnare - Realitate sau mit
11:59
Reincarnare - Realitate sau mit

Exista o intrebare pusa de la inceputul generatiilor, care inca nu are nici un raspuns clar si decisiv. Aceeasi intrebare la care au incercat sa raspunda toate stiintele si toti cercetatorii din totdeuna. Intrebare care a provocat dezvoltarea tuturor religiilor si credintelor care exista in lume. Ce se intampla cu adevarat dupa moarte?

Exista numeroae speculatii despre viata de apoi: incepand de la cei care cred ca moartea corpului este moartea omului, urmand cu religiile care spun ca faptele noastre pe pamant ne asigura un loc fericit in rai sau in iadul chinuitor si pana la cea mai interesanta abordare – Reincarnarea.

 

Cateva cuvinte despre reincarnare

 

Credinta ca spiritul vietii unei persoane decedate renaste ca un copil, animal, planta sau chiar obiect, este raspandita in diferitele culturi si religii ale intregii lumi. In cultura Indiana, cultura antica greaca, la druzi si in religia iudaica exista aceste credinte in versiuni diferite. Unii oameni cred ca in reincarnarea trecuta au fost un leu nobil sau un vultur mandru. Altii se tem ca dupa moartea lor, spiritele lor se vor reincarna in fructe sau pietre.

 

Kabbalah, de asemenea descrie fenomenul numit "reincarnare”, dar reincarnarea despre care vorbeste Kabbalah nu se aseamana nici uneia dintre opiniile si cerintele mentionate mai sus.

 

Reincarnarea, potrivit Kabalei

 

Oricine citeste cartea "Poarta reincarnarilor" , scrisa de renumitul kabalist Ari cel Sfant, ar putea gresi crezand ca e vorba despre povestea unui om care a murit si s-a intors in aceasta lume. Nu putem intelege aceasta carte, ca un simplu text literar. Scrierile lui Ari vorbesc numai despre treptele spirituale pe care le parcurge o persoana care studiaza Kabbalah.

De exemplu, unde e scris ca un om se reincarneaza in porc, e vorba despre un om care s-a intors la placerile despre care spunea in trecut ca sunt "deseuri"pentru el si le refuza.

Notiunea de reincarnare - dupa cum o explica intelepciunea Kabbalah - reprezinta stari spirituale diferite, pe care le trece omul fiind inca in viata. O fiecare noua reincarnare, adica o noua stare spirituala constitue inaintarea omului catre scopul creatiei.  

In viata noastra obisnuita nu sunt cu adevarat "reincarnari" , ci doar "perioade ale vietii" pe care le petrecem pe planeta noastra. 

Atunci, ce este reincarnarea? Fiecare stare pe care o vom trece din momentul din care am inceput drumul nostru spiritual, se numeste "reincarnare" . Cuvantul "reincarnare" descrie o noua conditie spirituala, mai inalta, la care ajunge sufletul nostru.

 

Deci, ce se intampla intr-adevar dupa moarte ?

 

Dupa cum am mentionat mai sus, conform kabalei, termenul "reincarnare" se refera numai la o reincarnare spirituala, adica, la etapele de dezvoltare spirituala ale omului. Dar exista,  de asemenea, si reincarnarea sufletului, de-a lungul a sute si poate chiar mii de ani de dezvoltare.  In momentul mortii, corpurile noastre fizice inceteaza sa mai existe. Daca vom reusi sa descoperim lumea spirituala fiind inca in timpul vietii noastre in aceasta lume, vom continua sa existam in ea si dupa moartea corpului nostru fizic. In cazul in care nu am reusit acest lucru, ne vom gasi pe noi insine din nou in aceasta lume, intr-o noua "reincarnare" , cu un alt fel de viata si cu un scenariu complet diferit.

Este important de remarcat faptul ca spre deosebire de toate superstitiile, sufletul nu se reincarneaza niciodata in animale sau alte creaturi. De asemenea nu este legat nici de nivelul vegetativ si cu siguranta, nici de cel neanimat. Sufletul poate continua doar la nivelul de om.

 

Reincarnarea sufletelor pentru totdeauna ?

 

Toti kabalistii au scris in toate cartile lor, despre o lege naturala foarte simpla. Legea spune ca vom continua sa ne intoarcem iar si iar, in aceasta lume, pana cand vom intalni aceasta intelepciune, cu ajutorul careia vom descoperi lumea spirituala. Dar, de asemenea, kabalistii ne promit, ca in cele din urma toata lumea va ajunge prin studierea acestei intelepciuni, la treapta spirituala cea mai inalta.

Odata ce acest lucru se va intampla, nu va mai fi nevoie sa ne reincarnam si vom castiga viata vesnica, fericire si bunastare.


Categorie: Articole | Vizualizări: 12664 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 2
2 Florin Juganaru  
0
"Creştinismul refuză ideea reîncarnării. Este o eroare cu atât mai
gravă cu cât aceasta îi împiedică pe oameni să înţeleagă cum se
manifestă justiţia divină. Nu trebuie să ne mirăm apoi dacă totul
pare lipsit de sens; atunci când nu înţelegem cauza profundă a
situaţiilor, a evenimentelor, ele devin de neînţeles şi
concluzionăm că peste tot domneşte nedreptatea. În faţa
suferinţei şi a necazului, creştinul spune: Dumnezeu a vrut
aşa. Este extraordinar ! El însuşi nu a făcut nimic ca să aibă
aceste necazuri, el nu este responsabil de nimic, Domnul face ce
vrea, iar ceea ce îi place nu se bazează pe nici o justiţie.
Refuzând ideea reîncarnării, creştinismul nu a făcut decât să îi
rătăcească pe oameni. În timp ce, totul devine limpede cu ajutorul
reîncarnării: înţelegem cum de la o existenţă la alta se
manifestă legea cauzelor şi a consecinţelor. Domnul nu mai este
cel care împarte binele şi răul fără să ştim niciodată de ce, ci
omul este actorul destinului său. Dumnezeu rămâne deci în
măreţia, în splendoarea, în perfecţiunea sa, dar mai ales în
justiţia sa."

Omraam Mikhael Aivanhov


1 Gabriela Tanase  
0
Pentru mine reincarnarea reprezinta cel mai mare mister, nu pot spune k nu cred in ea, din contra mi se pare ca ar exista o legatura intre reinacrnare si sentimenul de "deje vu"... mi se pare destul de interesant ce am gasit aici, am mai auzit despre teoria acestui kabalist, ultima parte mi se pare mai abstracta, pare imposibil dar daca studiezi in detaliu anumite gesturi ale oamenilor, totul e logic, e chiar foarte logic, ceea ce ma inspaimanta defapt e eternitatea :| presimt k voi gasi foarte curand raspunsul multor intrebari...mor de curiozitate

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Octombrie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024