Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Joi, 25-04-2024, 16:55
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 30 » Rabaş - Articolul 2- Şlavei haSulam (Etapele Scării)
13:27
Rabaş - Articolul 2- Şlavei haSulam (Etapele Scării)

REFERITOR LA IUBIREA PRIETENILOR (MEMBRILOR GRUPULUI)

Articolul Nr.2, 1984

  1. Nevoia de iubire a membrilor.

  2. Care este motivul pentru care am ales special aceşti prieteni, si de ce m-au ales prietenii pe mine?

  3. Trebuie ca fiecare membru să îşi dezvăluie iubirea pentru societate sau, este de ajuns să simtă iubirea în sufletul lui şi sa se practice iubirea pentru prieteni în ascuns şi astfel, sa nu fie nevoie să arate deschis ce este în inima lui?

Este ştiut că a fi umil este un lucru măreţ. Dar, de asemenea, putem spune şi opusul – că cineva trebuie să îşi destainuie iubirea din sufletul lui faţă de prieteni, fiindcă, prin dezvăluirea ei, el trezeşte inimile lor faţă de ceilalţi prieteni, astfel încât, ei vor simţi de asemenea, că fiecare dintre ei experimentează iubirea faţă de prieteni. Beneficiul din aceasta este că, în acest fel, el dobândeşte puterea să experimenteze iubirea faţă de prieteni cu mai multă convingere, deoarece forţa de a iubi a fiecărui om este integrata în forţa celorlalţi.

Rezultă că, acolo unde omul are o măsură (gram, grad) a forţei de a iubi pe ceilalţi membri, iar grupul este format din 10 oameni, atunci el este integrat cu 10 măsuri de forţă a nevoii de iubire a celor care inţeleg că este necesar sa se angajeze in iubirea pentru prieteni. Oricum, dacă oricare dintre ei nu arată grupului că experimentează iubirea pentru prieteni, atunci, acestuia îi lipseşte forţa grupului.

Este aşa, pentru că e foarte dificil să-şi judece cineva prietenul într-un mod favorabil. Fiecare crede că el este virtuos şi că doar el este angajat în iubirea pentru prieteni. În această stare, respectivul are foarte puţina forţă să experimenteze iubirea pentru alţii. De aceea, această muncă trebuie anume făcută la vedere şi nu in mod ascuns.

Dar, acesta trebuie întotdeauna să-şi reaminteasca lui însuşi despre scopul grupului. Altfel, corpul tinde să înceţoşeze scopul fiindcă trupul are întotdeauna grijă de propria lui satisfacere. Trebuie să ne amintim că grupul a fost întemeiat exclusiv pe baza obţinerii iubirii pentru ceilalti, iar aceasta va fi trambulina pentru iubirea Creatorului.

Aceasta este obţinută tocmai prin afirmarea că un individ are nevoie de o societate pentru a fi capabil sa dăruiască prietenului său fără nicio recompensă. Cu alte cuvinte, el nu are nevoie de o societate pentru ca acesta să i ofere asistenţă şi daruri care îi vor umple vasele de primire ale corpului. O asemenea societate este construită pe dragoste-de-sine şi determină doar dezvoltarea vaselor sale de primire, fiindcă el vede acum posibilitatea să obţină mai multe lucruri prin prietenul său care îl sprijină sa obţină mai multe venituri corporale.

În schimb, noi trebuie sa ne amintim ca societatea a fost stabilită pe baza iubirii pentru ceilalţi astfel încât, fiecare membru să primească de la grup dragostea pentru ceilalţi si repulsia faţă de sine. Şi, văzând că prietenul său face eforturi sa se anuleze pe sine şi să-i iubească pe ceilalţi, fiecare va fi influenţat să se integreze în intenţiile prietenilor lor.

Astfel, dacă societatea e alcatuită de exemplu din zece membri, fiecare va avea zece forţe de experimentare a auto-anulării, urii faţă de sine şi iubirii pentru ceilalţi. Altfel, omul rămâne doar cu o singură forţa de iubire pentru ceilalţi, fiindcă el nu vede că prietenii lui o practică, aceştia experimentând iubirea pentru ceilalţi în ascundere. Mai mult de atat, prietenii îl fac să-şi piarda tăria dorinţei de a merge pe calea iubirii faţă de ceilalţi. În această fază, el învaţă din acţiunile lor şi cade sub dominaţia iubirii de sine.

  1. Trebuie ca fiecare să ştie nevoile prietenului său, specifice fiecarui prieten, astfel incat el să ştie cum poate să le împlinească sau, este de ajuns să experimenteze în general iubirea pentru prieteni?

Categorie: Articole | Vizualizări: 539 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024