Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 19-04-2024, 12:44
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2011 » Martie » 9 » Lumea banilor falsi
09:37
Lumea banilor falsi
La inceput, societatea a fost bazata pe sistemul  schimbului in natura, dar cand egoismul s-a maturizat si a devenit dificil sa schimbi bunuri in mod direct,a fost necesar sa se gasesca ceva sa il inlocuiasca pentru a simplifica procesul. In acel punct s-a decis ca sa se utilizeze pietre si metale pretioase, care erau pretuite pentru schimb. Ele au servit ca echivalent pentru orice cumparatura.

Apoi, monedele au aparut bazate fiind pe necesitatea de a verifica daca metalul era aur sau argint veritabil. Mai mult de atat, fiecare rege, potrivit ambitiilor sale, a dorit sa isi bata chipul pe monede, in timp ce statul era dornic sa stabileasca simbolurile identitatii nationale si religioase.In acest fel au ajuns sa fie sigiliile speciale pe lingouri de aur si argint.

La inceput doar o stampila servea ca dovada a autenticitatii unui metal evaluat de greutatea  sa,dar mai tarziu, a dobandit propria  sa valoare si a primit putere monetara. A devenit clar ca nu materialul insusi era necesar, aurul sau argintul, ci mai degraba  stampila cu chipul cuiva, o forma unica acceptata oriunde ca un echivalent al valorii. Si asa au inceput atunci sa faca monede din simple metale.

Dar in spatele fiecarei astfel de monezi era o valoare in  aur. O stampila a unui  anume conducator atesta ca undeva in tezaurul sau era aur care asigura valoarea  stantzata pe moneda si oricine o poate aduce sa o schimbe pentru aur.

Acesta este felul in care au fost lucrurile pana in timpul nostru cand am intrat in epoca egoismului arogant si am pierdut complet controlul asupra lui. Au inceput sa printeze mult mai multi bani decat aurul care exista ca asigurare pentru ei si este imposibil sa ii mai poti rascumpara. Banii isi pierd valoarea si exista deficiente nu doar in sistemul autentic de asigurare/acoperire, ci  chiar intr-unul fals,unul artificial care sustine intregul sistem monetar.

In realitate nici o bancnota nu are acoperire! Pana la urma, exista mai multi bani in circulatie, in lume, decat ar putea toate tarile la un loc sa ii asigure. Iar acum lumea face trecerea la carduri din plastic, care nu sunt nici  metale pretioase, monezi , sau cel putin bancnote de hartie; sunt cel mult bucati de plastic care ne ajuta sa transferam bani dintr-o banca si o parte a lumii intr-o alta..Iar in timp ce procedam in felul acesta,nimic nu se misca cu adevarat; tot ce se intampla este  ca numerele sunt copiate si trimise la o noua adresa intr-un calculator.

Si  aceasta nu este fara motiv. In spatele tuturor acestora,exista o filozofie interna foarte sublima a ecranelor,a Luminii si a dorintelor. Vorbeste despre pierderea conexiunii noastre  cu acoperirea, ecranul, care in ciuda faptului ca este una egoista,a servit anterior ca un echivalent al eforturilor noastre in timp,spatiu si miscare.

Incepem sa apreciem  toate acestea din ce in ce mai putin deoarece egosimul  se maturizeaza si devine mai mare decat adevarata acoperire. Si daca am o masina care poate printa banii fara acoperire, o sa ii printez!

Cred ca sistemul monetar infrunta o mare prabusire deoarece  nu poate continua  asa la infinit.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 3/1/11, Lectie despre bani

Categorie: Articole | Vizualizări: 905 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 rahaquaws  
0
What broad daylight isn't today?

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Martie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024