Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 11:56
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 13 » Joc online cu Creatorul
12:12
Joc online cu Creatorul

Joc online cu Creatorul

Pe masura ce examinam universul, vedem ca natura impreuna cu lumea noastra ne sunt ascunse. Noi dezvaluim lumea de-a lungul a mii de ani, din generatie in generatie si devenim mai familiari cu ea.

Creatorul este forta generala  a naturii si pentru asta avem nevoie de ceva mai mult timp ca sa O intelegem. Si totusi, de ce ne este ascunsa realitatea? De ce se ascunde Creatorul de noi?

Pentru ca El nu este la fel ca celelalte legi ale naturii impartite de El in nivele de dezvoltare: mineral, vegetal si animal  si nivelul uman. El este legea comuna care contine gandul, la fel ca si inceputul si sfarsitul universului. Totul este inclus in El. Atunci, de ce a creat totul astfel incat sa fie ascuns de noi?

Ce este atat de special in felul nostru pentru a obtine revelarea Lui iar noi  sa Ii cerem sa ne ajute pentru asta? Ce este acest joc? Se ascunde de noi, si noi trebuie sa suferim de-a lungul miilor de ani ai dezvoltarii noastre, pana cand venim la intrebarea „De ce este Creatorul ascuns?” Doar atunci intelepciunea Cabalei, metoda de revelare a Creatorului, este dezvaluita. Ce obtinem din asta? Deci, il revelam pe El, si ce se intampla atunci?

Oamenii spun ca vom fi fericiti atunci pentru ca Creatorul este bun si face bine, si vom exista in dragoste deasupra la toata suferinta, odata ce am atins revelarea Lui. Totusi, daca Creatorul este forta infinita de dragoste si influenta, atunci de ce ne-a creat atat de mizerabili si dezgustatori? De ce trebuie sa muncim atat de mult ca sa ajungem la cel care ne iubeste?

Vedem ca totul este la fel in lume. Oamenii care au trecut prin diferite obstacole in drumul lor pentru obtinerea dragostei, unitatii si revelarii, o pretuiesc. Ei simt cum beneficiaza de descoperirea a ceva maret, drag, important.

Vedem cum fiecare om, in lumea noastra,  doreste in special sa fie iubit pentru ceea ce este. Totusi, acest fel de relatie intre noi nu poate exista. Doar o mama simte acest sentiment fata de copilul ei, si aceasta dragoste este corporala,  animalica. Este natural ca mama sa fie obligata sa isi iubeasca copilul, sa ii dea viata, sa il sustina si sa ii faciliteze dezvoltarea viitoare.

Aceasta este singura exceptie. Deoarece noi nu ii iubim pe ceilalti pentru cine sunt, dorim sa avem dovada  felului in care iubirea ne va aduce un beneficiu. Toate acestea ne ajuta sa intelegem, cel putin intr-o anumita masura, de ce Creatorul are nevoie de acest joc (ascundere).

El vrea ca noi sa ajungem la  dragostea care nu asteapta vreun baneficiu. La fel cum dorim sa fim iubiti pentru ceea ce suntem, El de asemenea doreste sa fie iubit pentru ceea ce este fara sa asteptam vreun castig personal. De aceea, nu putem intelege cum sa incepem sa stabilim o conectare cu El, inainte sa ne eliberam de ego-ul nostru.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem pentru a dezvolta senzatia de Creator in noi, este sa ne ridicam deasupra naturii noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne ridicam deasupra interesului personal, deasupra gandirii „ce castig din asta”?

Asta va fi posibil cand o sa reusesc sa ma ridic peste  ego-ul meu  si sa  fiu  absolut independent si obiectiv, si astfel sa pot sa judec lucrurile in acest fel. Atunci, din acel moment, voi putea incepe sa il percep pe Creator, forta influentei, forta binelui .

Altfel, daca ar fi sa se dezvaluie pe Sine, as veni la El pentru a avea avantaje,  pentru ca daca as fi simtit ca El este doar dragostea, siguranta, sanatatea si fericirea as fi fortat sa Il iubesc pentru ca El este sursa a tot ceea ce este bun. Aceasta dragoste ar fi impusa si dependenta.

De aceea am nevoie sa ma inarmez cu un ecran, o restrictie, si aceasta anti-natura a mea, sa ma elibereze de ego-ul meu. Atunci, amandoi vom fi purtati de o infinita si pura dragoste, fara beneficii personale, si voi incepe sa inteleg ca nu Creatorul este cel care se ascunde de om, ci omul Il ascunde cu ego-ul sau.


Din Lectia introductiva "De ce Creatorul este ascuns” 12/14/2010


Categorie: Articole | Vizualizări: 503 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024