Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Joi, 25-04-2024, 21:58
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 14 » Din capitolul VaYera - Şi Domnul apare
14:17
Din capitolul VaYera - Şi Domnul apare

Articolul:Vayera – Şi Domnul apare

Rezumat: La începutul capitolului este vorba despre vizita celor trei îngeri.

Îngerii spun că lui Sara i se va naşte un fiu. Sara a râs când a auzit fiindcă ea era deja bătrână. De aceea fiul ei s-a numit Iţac (Isaac-cel ce râde).

După aceea îngerii merg în Sodoma, din cauza păcatelor mari care erau acolo. Lot şi familia sa au izbutit să fugă, dar soţia lui Lot nu a ascultat sfatul îngerilor şi s-a uitat înapoi şi s-a transformat in stâncă de sare.

Lot şi cele două fiice ale lui ajung la peşteră. Aici, cele două fiice au fost sigure că nu mai există niciun om pe lume şi l-au păcălit pe Lot şi au făcut cu el doi copii. Sara l-a născut pe Isaac şi, la rugămintea ei, Avraam să despărţit de Hagar şi a trimis-o împreună cu fiul acesteia, Ismael, în deşert.

Se mai vorbeşte despre sacrificiul lui Isaac – când Creatorul i-a comandat lui Avraam să-l sacrifice pe fiul său, iar îngerul l-a oprit în ultima clipă, şi, desigur, lui Avraam i-a fost frică de Creator. În cele din urmă, Avraam vede în tufiş un berbec şi îl sacrifică pe acesta.

Pasaje alese din „Zohar pentru popor”

1.Toţi cei trei îngeri sunt necesari. Unul este ca să-l vindece de circumcizie, care este Rafael, cel care este vindecătorul. Unul a fost ca să-i spună Sarei că va avea un fiu. Acesta este Mihail, deoarece el este desemnat peste partea dreaptă şi toate binecuvântările şi binele din partea dreaptă au fost date în mâinile lui.

Şi unul a fost pentru răsturnarea Sodomei. Acesta este Gabriel, care este la stânga, desemnat peste Dinim (Judecători) în lume. Este aşa, fiindcă Din este din partea stângă şi acţiunea este prin îngerul morţii, care este căpitanul regelui, cel care execută pe Dinim care au fost condamnaţi de Gabriel.

(Vayra - „Şi au fost trei oameni”)

2.E sigur că ar trebui spus lui Avraam, pentru că el a trebuit să fie inclus în Din fiindcă înainte, nu era niciun Din în Avraam şi el era tot Hesed (Caritate). Dar acum, a devenit apa amestecată cu foc, Hesed cu Din. Până acum, Avraam a fost incomplet, şi el a fost încoronat să treacă judecata şi să corecteze pe Din în locul lui, deoarece este iluminare de Hohma numai în linia stângă. Prin urmare, înainte ca Avraam fie inclus în Isaac, linia stângă, el era incomplet, adică, îi lipsea iluminarea de Hohma (Înţelepciune). Şi prin imobilizare (legare), Isaac i-a fost încorporat şi a fost astfel încoronat cu iluminare de Hohma şi a fost completat.

(Vayra - „Şi Dumnezeu l-a încercat pe Avraam”)

3.Nu este nimeni care să poată şti sufletul omului, ci numai acele organe ale corpului şi acele grade ale corpului care dezvăluie acţiunile sufletului. Din acest motiv, sufletul este cunoscut şi necunoscut – cunoscut prin organele corpului, şi necunoscut în propria sa esenţă. La fel, Creatorul este cunoscut şi necunoscut, fiindcă El este un suflet al unui suflet, un spirit al spiritului, pitit şi ascuns de toţi. Dar acela care este răsplătit cu aceste porţi, gradele superioare care sunt uşi către suflet, lui, Creatorul îi este cunoscut. Astfel, El este cunoscut prin gradele superioare, care sunt acţiunile Lui, iar în esenţa Lui, El este necunoscut.

(Vaycra - „Şi un fiu lui Sara”)

Categorie: Zohar | Vizualizări: 697 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024