Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 19-04-2024, 16:59
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Ianuarie » 13 » Deci, ce vei alege?
12:11
Deci, ce vei alege?

Deci, ce vei alege?

Intrebare: Cum poate o calitate care este in totala opozitie cu dorinta de a se bucura si care pare sa o anihileze, sa se dezvaluie in ea?

Raspuns: Daca ar fi fost doua tipuri de materie, materia si antimateria, atunci ar fi imposibil sa le unesti, intr-adevar. Dar daca este materia si o intentie opusa ei, atunci este posibil. In afara de asta, mi se dezvaluie  conditia ca voi reusi sa le unesc in linia de mijloc.

De aceea, dorinta mea naturala de a ma bucura, si intentia de a darui, sunt in doua forme diferite: una in dorinta, una in intentie. Toate calculele si eforturile mele tind spre felul in care as putea sa le aduc impreuna.

Sa presupunem ca am dorinta de a ma bucura. In completare, primesc intentia de a darui, care poate fi sub dorinta de a ma bucura, la acelasi nivel, sau peste.

Acum trebuie cumva sa le conectez intre ele. Ramanand la intentie, pe aceasta o primesc doar pe calea Luminii care Reformeaza, Lumina Inconjuratoare. O pot atrage in cazul in care, in mine, „in punctul meu din inima”, este o aspiratie pe care o cultiv facand parte din grup.

Toate astea constau in dorinta mea, si se unesc ca un intreg: eu, grupul si dorinta de a primi. Daca dorinta ramane jos, in gradul propriei importante, dar grupul si punctul din inima sunt deasupra, si din mijlocul lor eu doresc sa daruiesc, atunci ridic cerere (rugaciune) numita MAN. Ca raspuns, primesc Lumina Inconjuratoare care imi alimenteaza dorinta de a darui.

Acum, cand am primit intentia, am trei optiuni:

  1. Sa o pun sub dorinta mea de a primi ,si sa o folosesc pentru dorinta mea de a primi,in beneficiul personal, care este vazut ca impur (Klipa)
  2. sa pun intentia pe acelasi nivel cu dorinta, si sa se le aduc impreuna, ceea ce este o stare ambivalenta, sau
  3. sa pun intentia deasupra dorintei, ceea ce este „sfintenia”, daruire, influenta.

In asta consta munca mea: sa analizez in care din cele trei stadii ma simt in stare sa fiu. Daca cineva incepe sa fie constient, si sa simta ca asta se intampla in interiorul sau, va realiza ca, in mod constant se confrunta cu o alegere, ca si cand ar fi intre cele doua brate ale balantei. Pe de o parte, este receptia; pe de alta parte este daruirea. Si in mijloc, sunt eu, cu intrebarea: Ce ar trebuie sa aleg?


Din partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 1/21/2011, "Libertatea”

Trad. Eva Neumann
Categorie: Articole | Vizualizări: 521 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Ianuarie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024