Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Joi, 28-03-2024, 18:33
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2012 » Mai » 10 » Capitolul despre barbaţi şi femei -Cine nu e însurat cu femeie e stricat
15:25
Capitolul despre barbaţi şi femei -Cine nu e însurat cu femeie e stricat

Cine nu este însurat cu femeie este stricat

Va Icra (Domnul a chemat)

63.”Omul care va aduce ofrandă”, în afară de cel ce nu e însurat cu femeie, fiindcă ofranda lui nu este ofrandă, şi binecuvântările nu sunt prezente la el, nu sus, şi nu jos. Înseamnă că e scris „Omul care va aduce ofrandă”, iar el, este diferit, fiindcă el nu este om, şi el nu este deloc om, şi Divinitatea nu este peste el fiindcă el este stricat şi este numit „infirm” şi „infirmul” este îndepărtat de la tot, cu atât mai mult de la altar ca să ofere sacrificiu.

64.Nadab şi Abihu dovedesc ce e scris „Şi va ieşi foc din faţa Domnului” fiindcă nu au fost însuraţi, şi de aceea este scris „Omul dintre voi care va aduce ofrandă un sacrificiu Domnului”, omul aflat bărbat şi femeie, este vrednic să aducă sacrificiul acesta, şi nu altul.

65.Nadab şi Abihu sunt aşa, desigur fiindcă nu au fost însuraţi. Tămâia este cea mai înaltă dintre toate ofrandele din lume, pentru care sunt binecuvântate şi cele de sus şi cele de jos. Ei nu au fost vrednici de ofrandă fiindcă nu au fost însuraţi şi, de aceea nu au fost vrednici să ofere sacrificiu, cu atât mai mult pentru lucruri superioare ca tămâia, fiindcă nu au fost vrednici să binecuvânteze prin ei lumea.

66.” Şi va ieşi foc din faţa Domnului şi îi va mistui”. De ce au fost aşa rău pedepsiţi? Fiindcă este ca omul care vine în faţa Reginei să-i transmită că Regele vine la casa ei, şi va rămâne la ea să se bucure cu ea. Omul vine în faţa Regelui şi Regele vede că omul este infirm. Regele a spus: ”Cum să fie asta în onoarea mea, ca prin acest infirm să vin la Regină?” În timpul acesta, Regina a corectat (reparat) casa pentru Rege, fiindcă a văzut că Regele era pregătit să vină la ea, şi omul acela a făcut ca Regele să se îndepărteze de ea, aşa că, Regina a comandat să fie omorât omul.

67.La fel, când au intrat Nadab şi Abihu cu tămâie în mâinile lor, s-a bucurat Regina, Malhut, şi s-a corectat (reparat) ca să-l primească pe Rege, Zeir Anpin. Fiindcă Regele a văzut că acei oameni sunt infirmi, nu a vrut Regele ca prin ei să vină la Regină, să rămână cu ea, şi s-a îndepărtat Regele de ea. Când a văzut Regina că din cauza lor s-a îndepărtat Regele de ea, imediat, ” Şi va ieşi foc din faţa Domnului şi îi va mistui”.

68.Şi toate acestea, fiindcă cine nu este însurat e stricat, el este infirm în faţa Regelui. Şi Sfinţenia Regelui este îndepărtată de la el şi nu rămâne în stricăciune. Şi despre asta e scris, „Omul dintre voi care va aduce ofrandă un sacrificiu”. Cel ce este numit "om” va aduce ofrandă. Şi cine nu este numit „om”, fiindcă este neînsurat, nu va aduce ofrandă.



Categorie: Zohar | Vizualizări: 492 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Mai 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024