Punctul din Inima
Principală | Materiale de studiu | Înregistrare | Logare
 
Vineri, 29-03-2024, 07:59
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Meniu site
Categoriile sectiunii
Articole [49]
Zohar [20]
Intentii [5]
5 minute de lumina [18]
Shamati [2]
Articole Baal HaSulam
Noutati
Forma intrarii
Retele Sociale
Principală » 2011 » Februarie » 8 » Alfabetizarea mediului
09:15
Alfabetizarea mediului
Cand ascultam stirile despre mediu la Tv sau la radio trebuie sa intelegem ca oamenii confunda cauza si efectul si nu pot vedea scopul. Obiectivul lor este sa echilibreze totul pentru a putea reintoarce starea de comfort. Dar, din perspectiva Cabalei, totul se vede diferit.

Cand noi vorbim despre reintoarcerea lumii la o stare buna, noi nu urmarim aceleasi obiective ca restul lumii. Noi intelegem ca Fortele externe ale Naturii au creat in mod specific aceasta situatie in conformitate cu un anume program. Cabalistii au prezis asta si ne-au dat intervale de timp foarte precise, chiar au prevazut evenimentele din acesti ani. Zohar-ul mentioneaza aceste evenimente cu 1800 de ani inainte de petrecerea lor.

Problema nu este contaminarea mediului nostru. Cum au putut Cabalistii sa aiba cunostinte atat de specifice despre asta? Scopul programului Naturii pentru noi nu este ca sa contaminam sau sa curatam ceva. De aceea nu vor ajuta investitiile financiare in masuri de antipoluare. Este acelasi lucru cu facerea de noi legi impotriva furtului si a consumului de droguri. Noi stim deja ca asta nu ajuta. Prin incarcerarea oamenilor, ii separi de societate, dar nu-i poti educa prin asta.

De aceea, noi nu privim evenimentele naturale ca pe avertismente morale, ci ca pe motive pentru noi ca sa ne schimbam in interior in ceea ce priveste relatiile cu ceilalti. Nu vom fi capabili sa facem ceva bine pentru noi sau pentru Natura prin oprirea poluarii. De al inceput, totul a fost facut in acest fel cu scopul de a ne inalta in lumea urmatoare, in locul transformarii noastre in egoisti buni in aceasta lume.

Este o diferenta serioasa intre atitudinea noastra fata de aceste evenimente si atitudinea restului lumii. Chiar si cand lumea realizeaza apropierea catastrofei, ea vrea numai sa se intoarca, sa "stearga murdaria” Naturii. Noi insa, percepem toate acestea ca pe un motiv, un mesaj pentru corectarea noastra proprie, pentru ridicarea deasupra si crearea unui nou echilibru intre noi, pe nivelul uman, si nu crearea unui echilibru cu mediul.

Pentru asta este nevoie de putin timp pentru a intelege despre ce vorbeste Cabala. Noi nu vom fi capabili sa explicam asta oamenilor repede si intr-un mod simplu.

Din Lectia a doua in Conventia de la Berlin 1/28/2011

Categorie: Articole | Vizualizări: 612 | Adăugat de: punctuldininima | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Calendar
«  Februarie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
nou
Virsta noastra

Copyright MyCorp © 2024